Selecteer een pagina

slagwerk ensemble

Welkom bij het slagwerkensemble van muziekvereniging Woudklank.

Bij het slagwerkensemble is musiceren en plezier maken erg belangrijk. Elke vrijdagavond repeteren we gezamenlijk. Dit wordt gedaan onder leiding van onze dirigent Johannes Leeverink.

Het slagwerkensemble bestaat uit een gestemd deel (xylofoon, marimba en bells) en een ongetemd deel (snaredrum, bassdrum, bongo’s, conga’s en bekkens).

De leden van het slagwerkensemble zijn breed opgeleid. Dat wil zeggen dat iedereen in principe elk slagwerkinstrument kan bespelen en daarvoor ook de gelegenheid krijgt.

De muziek die het ensemble speelt, bestaat uit een afwisseling van verschillende muzieksoorten. We spelen filmmuziek, top 40 muziek maar ook echte slagwerknummers. Ook doen we regelmatig mee aan podium slagwerkwedstrijden.

Het ensemble verzorgt regelmatig optredens in of achter de loods van Stichting Quadraten Grootegast. Dit is tevens ook onze repetitieruimte.

Waar en wanneer?

De repetitie van het slagwerkensemble vindt plaats op de vrijdagavond van 19.45 – 21.45 uur in de repetitieruimte achter Hoofdstraat 44 te Grootegast (naar achteren doorrijden op het terrein van Stichting Quadraten).

Kom gerust eens kijken!

Er is altijd ruimte voor mensen die graag een slagwerkinstrument willen bespelen. Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op de vrijdagavond.

Graag tot ziens!

Lid worden?

een concert bezoeken?